adaptive image 1 300 225 480 600 340 720 1225 690 size 2176

Dag 4

‘Laat de zon in je hart, ze schijnt toch voor iedereen,…’ Hierop werden de kindjes gewekt en ja hoor, onze gebeden kwamen uit, daar kwam het zonnetje piepen!

Enkele sportievelingen gingen vandaag hun evenwicht testen op de hobbelige baantjes tijdens het mountainbiken met steengoede ‘tips and tricks’ van de begeleiders. Ze scheurden door de modder over bobbels en slaakten kreten als geen ander.

Het middagmaal sloeg ook aan toen de meerderheid besefte dat het eigenlijk macaroni was (i.p.v. tagliatelle carbonara).

Ook de New games en American games vielen in de smaak. Hier leerden de kinderen beter samenwerken.
We speelden nog even in de stralende zon op ‘de coolste speeltuin ever’.
Na een noodzakelijke wasbeurt kon iedereen aan tafel voor hotdogs!
Nadien werd er nog hevig gedanst op de muziek van tegenwoordig.

Iedereen vlug zijn bedje in nu, zodat we vlug bij onze mama’s en papa’s terug zijn!

Tot morgen!!!

Foto’s donderdag (deel 1)

Foto’s donderdag (deel 2)

Dag 3!

Eindelijk… De dag van het ‘hoogtouwenparcours’! Velen keken met een bang, maar nieuwsgierig hartje uit naar deze belevenis. Er werden verscheidene parcours afgelegd en iedereen deed zijn uiterste best.

De kroketjes met kipfilet en appelmoes waren dan ook meer dan welkom om 12uur. Alsook de lekkere chocomousse!

Tijd om dat heerlijke maal te verteren was er niet, want er stonden ‘Highlandgames’ te wachten in het bos. Hier werd vooral in teamverband gespeeld. We leerden elkaar aanmoedigen en speelden fair play.

Aangezien we vandaag veel regen over ons heen kregen, mochten we na deze activiteit eerst een warme douche nemen.

Terug opgewarmd speelden we het spel ‘de snoephandel’. Er werd onderhandeld over de prijs van snoepjes, maar ze moesten wel opletten voor de snoeppolitie!

We werden alweer verwend door het keukenpersoneel met een kippita (en looksaus voor de liefhebbers).

Als avondactiviteit speelden we een quiz over de reeds geziene W.O.-thema’s van het vierde leerjaar.

Sportieve groetjes en tot morgen!

foto’s woensdag (deel 1)

foto’s woensdag (deel 2)

Dag 2

Dag thuisfront!

We werden deze ochtend rond half acht gewekt door een vrolijk deuntje en genoten van een stevig ontbijt.

Nadien stonden volgende sporten op het programma: kajakken, skate, bmx, boogschieten en muurklimmen.

Tijdens de middag vulden we onze maagjes met puree en een vispannetje. (Laten we zeggen dat het vieruurtje een groter succes was. :))

Om half twee stonden de moni’s opnieuw op ons te wachten om ons sportprogramma af te werken.

Als avondactiviteit keken we gezellig naar de film ‘Sing’. Het deed goed om even uit te rusten na dit pittig dagje in de regen.

We zijn best trots op onze kadetten, want ze hebben nu reeds grenzen verlegd!

Vele groetjes en een warme knuffel van ons allemaal! Slaapzacht!

Foto’s dinsdag

Dag 1:

Na weken van aftellen, was het deze ochtend eindelijk zover! Met een bang hartje zwaaiden we onze dierbaren uit en vertrokken we richting Hofstade. De gezellige busreis verliep vlot en rond 10uur stonden we al onze bedjes op te maken. Nadien maakten we een fikse wandeling rond de grote vijver van wel 35 hectare groot! Daar begonnen ons maagjes van te knorren.

Op het menu stond kalfsbrood met aardappelen en spinazie. Als dessertje volgde nog een vanillepudding. Na een uurtje chillen op onze kamer was iedereen topfit om zich uit te leven in het zwembad. Na een heerlijk vieruurtje speelden we in een stralend zonnetje een spel met stagiair Florian en gingen we ravotten in de speeltuin.

Moe maar voldaan keerden we terug naar het verblijf voor het avondmaal. Sommige kinderen aten wel tien boterhammen!

We schreven brieven naar het thuisfront en speelden gezelschapsspelletjes, waarna we graag onder de wol kropen.

Slaapwel iedereen. Tot morgen!

Foto’s maandag

Sociale media