P1000376 Medium

Na een vlotte busrit (met véél slapende kindjes) zijn we allemaal veilig en wel terug in België!
Het was een fantastische week!

Zoals beloofd de foto's, veel kijkplezier!

Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6

Tot maandag! :)

Dag 5

Vandaag was het warm en zonnig. Alle kinderen begonnen vol goede moed aan de voorlaatste skidag. Deze kreten zorgen ervoor dat ze er volop zin in krijgen: ‘Tsjik stjak, vollenbak’, ‘Go go, like a pro’!
Het gaat bij iedereen vlot! De groep van Frans kwam reeds van de K1. De beginnelingen waagden zich opnieuw aan ‘ De Bellenman’ (blauwe pistes). De gevorderden namen vandaag alle liften! We startten de middag met een leuke groepsfoto.
Na het skiën mochten ze souvenirtjes en wat snoep voor op de terugweg kopen.
Vanavond eindigde de week met een knalfuif! Er werd geshaket, geslowd en luidkeels meegezongen!

We stopten ze voor de laatste keer in bed en deelden vele knuffels uit.

Morgen gaan we nog een laatste dag skiën! Helaas moeten we nadien onze valiezen al maken.
We vertrekken met een dubbel gevoel. Jullie werden serieus gemist, maar de kinderen beleefden een hele leuke tijd!
Na het avondeten stappen we op de bus richting Heusden! Wij houden jullie op de hoogte.
Een drukke dag dus. Wij zullen geen tijd (en wifi) hebben om morgenavond een verslagje te posten.
De foto’s worden dit weekend online gezet!

Juij! SKIËN!

Dag 4

We stonden vandaag op met een stralend zonnetje!
Alle groepen namen meteen ‘de eitjes’ naar boven.
De beginners leerden de Almboden en de Bellenman (2 pistes) kennen. De gevorderden waagden zich aan enkele zwarte pistes (zonder vallen)!
Na de middag verdween de zon achter een laagje mist en begon het opnieuw te sneeuwen.
Maar de kinderen lieten zich niet kennen en deden allemaal super hun best!
Vandaag zochten we eens alle skigroepjes op voor een groepsfoto. Enkel het groepje van Lore was ons te snel af. Van hen volgt morgen een prachtige foto!
Na het avondeten (pizza als voorgerecht), was het tijd om naar ‘de twee wijzen’ te luisteren. Lore en Johanna probeerden ons van alles wijs te maken. De skigroep van meester Peter en de juffen en meesters sleepten de winst in de wacht!

Tot morgen allemaal!

Dag 3

Dag drie zit erop! En het skiën gaat al top!
Toch zijn de kinderen doodmoe gaan slapen. De mist en de verse sneeuw zorgden voor heel wat extra uitdaging. Vele kinderen kregen mooie punten voor een valpartij. Geen paniek, niemand deed zich pijn! Verse sneeuw betekent ook zacht vallen. Hihi!
Alle groepjes zullen morgen met ‘de eitjes’ naar boven gaan om blauwe en rode pistes te doen.
De kinderen hebben de smaak goed te pakken!
De skimonitoren zijn heel tevreden, ook over hoe ze zich gedragen. We zijn dus trotse juffen en meesters!
Deze avond was het (ik citeer) ‘de leukste avond ooit’. We gingen rodelen!
We reden naar een skipiste en de kinderen kwamen met kleine sleetjes en grote banden de berg af.
Soms met meer dan tien tegelijkertijd! De skimonitrices gaven ons boven nog een extra duwtje, dus de kinderen vlogen -zeker als de juffen voor wat extra gewicht zorgden-  superver.
De foto’s van dag twee zijn net geüpload (we zijn om 17 uur begonnen) …
Omdat het internet zo traag gaat (en snel op is, we betalen per uur), hebben we besloten om vanaf morgen maar enkele foto’s meer te posten. De andere volgen dit weekend in België. Onze excuses!

Slaapzacht en tot morgen! Knuffels van jullie kapoenen!

Dag 2

De eerste skidag zit erop! De kinderen kwamen laaiend enthousiast terug.
De skimonitoren zijn echt tof!
Alle kinderen kunnen al aardig vertrekken en stoppen, sommige zelfs al bochten nemen.
Per val krijgen ze punten op elegantie. Juf Ellen verdiende reeds een 10/10!
De eerste skifoto’s volgen morgen, wanneer de groepjes definitief gevormd zijn.

Het weer was zalig! Niet te warm, niet te koud, verse sneeuw en een zonnetje!
Na het skiën gingen we naar een winkeltje om kaartjes te kopen.
De maaltijd bestond opnieuw uit vier gangen: salade bar, cannelloni, rijst met kalkoen en een ijsje.
Daarna was het tijd om kaartjes en brieven te schrijven. Hopelijk komen ze op tijd toe, we versturen ze morgen!

Ondertussen liggen jullie lievelingen alweer meer dan een uur in dromenland. De tijd vliegt!

De foto’s van dag 1 staan ondertussen al online.
Dag 2 volgt zo snel mogelijk.

Vele groetjes van ons allemaal!

Dag 1

Wat een dagje!
De busrit verliep vlot, maar er waren toch wel wat kindjes die de slaap niet te pakken konden krijgen.
Rond 9 uur kwamen we aan op onze bestemming: hotel Egitz!
Tijd om stil te zitten hadden we niet en ook de kamerverdeling werd nog even geheim gehouden.
Want eerst moesten we ons skimateriaal halen. Eenmaal terug, le moment suprême … de kamerverdeling!

Na de eerste pasta van de week, trokken we onze skikleren aan om te gaan zakglijden in het skigebied Speikboden. Het zonnetje was ook van de partij! Superleuk!

Terug bij het hotel konden we genieten van een 4-uurtje.

Tijd voor een verfrissende douche. Tijdens dit moment worden ook onze dagboeken geschreven en mogen ze elkaar bezoekjes brengen op de kamer.

Vlak voor het uitgebreide avondmaal startten we een wedstrijd ‘skipakken ontwerpen’. Tegen het einde van de week wordt een winnaar gekozen.

Ook van het netjes houden van de kamer, maken we een wedstrijd. Enkele kamers besloten hier niet aan deel te nemen ;)

Om kwart voor 9 waren alle kamers stil. Lang de wacht houden was niet nodig ;)

Aangezien het internet zeer traag werkt, proberen we de foto’s morgen opnieuw te uploaden.

Slaapwel!

Sociale media